top of page
Search
  • Writer's pictureJ. Verhoeven

Vitale senioren praten over de oorlog en het openluchtspel

Op 3 mei waren Thea Sonnemans, Annie Vloet en Henk van Schijndel te gast in de ‘koffiekamer’ van de rômfabriek. De drie maakten de Tweede Wereldoorlog als kind mee en weten dat ze zichzelf terug zullen zien als personage in het openluchtspel.

“In de oorlog dacht je er niet bij na, maar als je nu terug kijkt dan besef je dat het toch wel een bijzondere tijd was”, zegt Thea Sonnemans-Vloet (88). Annie Vloet-Teunissen (85), dochter van Jan en Koosje Teunissen en schoonzus van Thea: “Ik was soms bang. Toen we tijdens de Duitse beschietingen in de kelder van de fabriek zaten, stak ik bij elke knal mijn vingers in de oren.” Henk van Schijndel (84), die als enige van de drie vanaf de geboorte in de buurtschap is blijven wonen, vindt het spectaculair wat hier tijdens de oorlog is gebeurd. “Ik vind het geweldig dat dit tot leven wordt gebracht in het toneelstuk.” Het zijn enkele van de citaten die schrijver Henny Lenkens uit de mond van de drie vitale ‘Hoekers’ optekende.

Het verhaal verschijnt op 10 mei in Boxmeers Weekblad.

222 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page