top of page

Toneelvereniging Doekmaroploo

Sinds de oprichting in 1982 is toneelvereniging “Doekmaroploo” een actieve en veelzijdige vereniging. Jaarlijks brengen we zeker één avondvullend toneelstuk op de planken. Het merendeel is in het genre blijspel, komedie, klucht of komische thriller. Het lokale publiek waardeert dit genre; stukken waarbij flink gelachen kan worden. Ook hebben we in de loop der jaren veel stukken mogen spelen voor kinderen en zijn we sinds vorig jaar met de oprichting van ons jeugdtoneel zelfs gestart met stukken door kinderen.

De thuisbasis van Doekmaroploo is al jaren het gemeenschapshuis “De Oude Heerlijkheid”, maar ook andere speellocaties zijn ons niet vreemd. Zo speelde we al in het openluchttheater van de Weijer, Hullie in Uden, in De Rips tijdens de kindervakantieweek en in Sint Anthonis op een camping en in het MFC.

De repetities op donderdagavond zijn altijd erg gezellig en leerzaam. Bij Doekmaroploo kun je je heerlijk uitleven in een rol maar ook kun je er souffleren, licht en geluid bedienen, publiciteit verzorgen, grimeren of decor bouwen. Nieuwe leden zijn dan ook altijd van harte welkom.

"In de schaduw van de rômfabriek" is niet de eerste grote productie waar Doekmaroploo mee aan de slag gaat. Eerder had de toneelvereniging een groot aandeel in “Toon d’n dwerg” (1992) en “De Heeren van Oploo” (1998). Nieuw aan deze productie is dat we samenwerken met de toneelverenigingen uit Westerbeek en Ledeacker. Wij hebben enorm veel zin in dit proces waarbij we veel van elkaar gaan leren en samen in september 2017 een mooi eindresultaat aan het publiek kunnen laten zien.

Externe links:

Bezoek de website van Doekmaroploo

Bezoek de facebookpagina van Doekmaroploo

Schrijver Henny Lenkens en regisseur Jet Lenkens
bottom of page