top of page

Schrijver en regisseur

Schrijver Henny Lenkens en regisseur Jet Lenkens

Schrijver en regisseur onder één dak!


Het is zeker niet alledaags dat de schrijver en regisseur van een theatervoorstelling onder één dak wonen, maar bij het openluchtspel ‘In de schaduw van de rômfabriek’ doet zich dat bijzondere feit wel degelijk voor. Want de tekst van deze bewogen ‘oorlogsdocumentaire’ is van de hand van Henny Lenkens, terwijl de regie in handen is van zijn echtgenote Jet Lenkens.  Voor het paar uit Oploo is het overigens al het derde gezamenlijke grote project, want bij het 600-jarig bestaan van Oploo in 1999 waren ze de vormgevers van het spektakelstuk ‘De Heeren van Oploo’ en in 2011 gaven ze in Westerbeek als schrijver en regisseur gestalte aan het openluchtspel ‘D’n Twist blieft d’n Twist’.

Schrijver


Schrijver Henny Lenkens (63), in het dagelijks leven de man achter tekstbureau De Tekstbrouwerij,  is de auteur van diverse boeken. Een speciale discipline is het schrijven van toneelstukken. Zo schreef en bewerkte Henny stukken voor de Oploose gezelschappen Doekmaroploo en wagenspeelgroep Karrespel. Ook de grote buitenproducties Tontje d’n Dwerg (1992), ‘De Heeren van Oploo’ (1999) en het eerder genoemde ‘D’n Twist blieft d’n Twist’ (2011) zijn van zijn hand.

 

Regie

Jet Lenkens, de 57-jarige echtgenote van Henny, heeft de regie in handen bij de theaterproductie die zich afspeelt in de buurtschap Sambeekse Hoek. De activiteitenbegeleidster bij stichting ORO in Helmond is regisseur van Doekmaroploo, toneelvereniging Kom Op in Holthees-De Smakt en van wagenspeelgroep Karrespel in Oploo. Eerder regisseerde Jet toneelgroep Westerbeek. Ze voerde bij die club de regie bij het jubileumstuk ‘D’n Twist blieft d’n Twist’.

Schrijver
Regie
bottom of page