top of page

Toneelgroep Westerbeek

We gaan terug in de tijd, naar 1961, toen pastoor Meffert opmerkte dat er in Westerbeek eigenlijk niet veel te doen was op cultureel gebied, een aantal enthousiaste mensen pikten dit op en toneelgroep Westerbeek was een feit. Sindsdien wordt er jaarlijks in het voorjaar een avondvullend stuk opgevoerd, meestal een klucht, blijspel of komische triller. Elke woensdag wordt er gerepeteerd waarna we gezellig afsluiten onder het genot van een drankje.

Naast de spelende leden kunnen we ook rekenen op leden en vrijwilligers die zich inzetten voor licht, geluid en decor en ons ondersteunen bij de voorstellingen. Zelfs leden die al vanaf het eerste uur lid zijn!

2011, ons jubileumjaar was een mijlpaal, waarin we een bijzondere voorstelling speelden, “D’n Twist blieft d’n Twist”. Een historisch openluchtspel eveneens geschreven en geregisseerd door Henny en Jet Lenkens. Het werd een groot succes waar iedereen nog steeds met veel plezier op terugkijkt.

Als kroon op deze productie mochten we de gemeentelijke sport en cultuurprijs “Ut Pèèrd” in ontvangst nemen.

 

Toen we door Henny Lenkens benaderd werden om met Oploo en Ledeacker deel te nemen aan het unieke project “rômfabriek”, hoefde de meeste spelers dan ook niet lang na te denken.

Inmiddels zijn de repetities van “in de schaduw van de rômfabriek” gestart en is het mooi om te zien hoe groot de verbondenheid is en de wil om dit tot een succes te maken.

Externe links:

Bezoek de website van Toneelgroep Westerbeek

Bezoek de facebookpagina van Toneelgroep Westerbeek

bottom of page