top of page
Search
  • Writer's pictureJ. Verhoeven

Even voorstellen: schrijver en regisseur


Schrijver en regisseur onder één dak!

Het is zeker niet alledaags dat de schrijver en regisseur van een theatervoorstelling onder één dak wonen, maar bij het openluchtspel ‘In de schaduw van de rômfabriek’ doet zich dat bijzondere feit wel degelijk voor. Want de tekst van deze bewogen ‘oorlogsdocumentaire’ is van de hand van Henny Lenkens, terwijl de regie in handen is van zijn echtgenote Jet Lenkens. Voor het paar uit Oploo is het overigens niet het eerste gezamenlijke grote project, want in 2011 gaven ze in Westerbeek als schrijver en regisseur gestalte aan het openluchtspel ‘D’n Twist blieft d’n Twist’.

Schrijver Schrijver Henny Lenkens (63), in het dagelijks leven de man achter tekstbureau De Tekstbrouwerij, is de auteur van diverse boeken. Een speciale discipline is het schrijven van toneelstukken. Zo schreef en bewerkte Henny stukken voor de Oploose gezelschappen Doekmaroploo en wagenspeelgroep Karrespel. Ook de grote buitenproducties Tontje d’n Dwerg (1992), ‘De Heeren van Oploo’ (1998) en het eerder genoemde ‘D’n Twist blieft d’n Twist’ (2011) zijn van zijn hand.

Regie Jet Lenkens, de 57-jarige echtgenote van Henny, heeft de regie in handen bij de theaterproductie die zich afspeelt in de buurtschap Sambeekse Hoek. De activiteitenbegeleidster bij stichting ORO in Helmond is regisseur van Doekmaroploo, toneelvereniging Kom Op in Holthees-De Smakt en van wagenspeelgroep Karrespel in Oploo. Eerder regisseerde Jet toneelgroep Westerbeek. Ze voerde bij die club de regie bij het jubileumstuk ‘D’n Twist blieft d’n Twist’.

73 views0 comments
bottom of page