Search
  • J. Verhoeven

Gedenkteken Den Hoek volledig toegankelijk

SINT ANTHONIS – Met de oplevering van een brugje is het vorig jaar geplaatste gedenkteken aan Den Hoek in Sint Anthonis volledig toegankelijk geworden. Toeristen en andere belangstellenden staat het vrij om een kijkje te nemen bij dit bijzondere kunstobject dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog.

In aanwezigheid van burgemeester Marleen Sijbers, kunstenaar Juul Baltussen en bestuursleden van de Stichting Openluchtspel Oploo, werd het brugje op 14 juni opgeleverd. Het brugje naar het stalen object, vervaardigd door kunstsmid Baltussen, is aangelegd door vrijwilligers en de buitendienst van de gemeente Sint Anthonis. Het staat in de tuin van Bed & Breakfast ‘De Sambeeksche Hoek’ aan Den Hoek 12, dat wordt gerund door Carla & Harry van de Weijer. Het paar stelt de ruimte vrijwillig beschikbaar.

Bestuurswisseling

De oplevering van het gedenkteken met brugje betekent ook het symbolische eindpunt van het toneelproject ‘In de schaduw van de rômfabriek’. Het bestuur van de Stichting Openluchtspel Oploo heeft volgens afspraak de taken en middelen overgedragen aan een nieuw bestuur, dat zich volledig toelegt op de programmering van het openluchttheater ‘De Speultuin’ in Oploo. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jos Verbeeten (voorzitter), Jacqueline Verhofstad (secretaris) en Haida Hubers (penningmeester). Voor meer informatie over het programma van het openluchttheater kijk op www.graancirkeloploo.com.

45 views

Mede mogelijk gemaakt door steun van:

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

@2016 - 2017 by Jerommeke Online