top of page
Search
  • Writer's pictureJ. Verhoeven

‘Ik ga mijn opa heel blij maken’


Rob Thijssen uit Sint Anthonis was blij verrast toen hij het telefoontje kreeg dat hij winnaar was geworden van de likeactie op de Facebookpagina van ‘In de schaduw van de rômfabriek’. Zijn naam werd net als die van Suzan van den Oever getrokken uit 407 deelnemers aan de actie. “Zelf had ik al een kaartje, maar mijn opa niet. Daarom heb ik de gok gewaagd”, zegt de 34-jarige Rob. Hij werd getipt door Rick van Tienen en Paul van Zutphen, die mee spelen in het openluchtspel.

De winnaar, die door schrijver Henny Lenkens werd rondgeleid over het fabriekscomplex, heeft toch al iets bijzonders met oorlog en vrede, want al 15 jaar is Rob als lid van de scouting Sint Patrick op 4 mei actief tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam.

Wim Arts, die de rol van distributieambtenaar Jan van den Bosch speelt, deelt dit keer geen voedsel- of kledingbonnen uit, maar schenkt winnaar Rob Thijssen twee tickets voor de openluchtvoorstelling.

Foto: Wim Arts, die de rol van distributieambtenaar Jan van den Bosch speelt, deelt dit keer geen voedsel- of kledingbonnen uit, maar schenkt winnaar Rob Thijssen twee tickets voor de openluchtvoorstelling.

Dankzij zijn succes in de likeactie heeft Rob twee gratis tickets voor de slotvoorstelling, zondag 24 september om 20.00 uur, gewonnen. Een ticket gaat naar zijn opa, Louis Coopmans, en voor het tweede heeft hij zijn tante Ingrid Willems in gedachten. Rob weet honderd procent zeker dat hij zijn opa heel blij gaat maken met het ticket. En tante Ingrid? “Die weet nog van niets. Die ga ik er mee verrassen.”

‘Misschien ga ik wel twee keer kijken!’

Susan van den Oever uit Westerbeek werd net als Rob Thijssen vorige week als gelukkige winnaar getrokken uit 407 mensen die de Facebookpagina van ‘In de schaduw van de rômfabriek’ hadden geliked. “Ik zag het voorbij komen op Facebook en ik dacht; leuk, dat kan ik wel delen”, blikt Suzan terug.

De 41-jarige Suzan, een schoondochter van speler Martien van den Oever, liet zich met haar dochter Maud door schrijver Henny Lenkens rondleiden in en rond de voormalige zuivelfabriek aan Den Hoek in Sint Anthonis. “We hebben al kaartjes voor het hele gezin voor de voorstelling van 16 september. En mijn man en ik zouden ook al een avond als vrijwilliger gaan helpen.”

Een bestemming voor de extra kaartjes heeft de winnares nog niet. “Als ik het zo allemaal hoor en zie, ga ik misschien wel twee keer kijken. Misschien wel met een van de kinderen, of met een vriendin. Ik ben al helemaal niet bang dat ik de kaartjes niet kwijt raak”, zegt Suzan lachend.

Suzan van den Oever en dochter Maud krijgen de gratis kaartjes voor de avondvoorstelling van 24 september uit handen van Wim Arts, die in het openluchtspel de rol van distributieambtenaar Jan van den Bosch speelt.

Foto: Suzan van den Oever en dochter Maud krijgen de gratis kaartjes voor de avondvoorstelling van 24 september uit handen van Wim Arts, die in het openluchtspel de rol van distributieambtenaar Jan van den Bosch speelt.

64 views0 comments
bottom of page