Search
  • J. Verhoeven

Meester schilder Mat en zijn gezellen

Het is als in oude tijden, toen schilders nog meesters waren en hun hulpen als gezellen werden aangeduid. Ook bij het schilderen van de decorstukken van het openluchtspel hebben we zo’n meester in de persoon van Mat Arts. En een hele serie gezellen, van beginners tot gevorderden.

Vakwerk

Wat er mogelijk is met verf en verftechniek, dat wordt hier getoond. Wie het decor goed bekijkt, zal ontdekken dat wat op het oog driedimensionaal lijkt gewoon ééndimensionaal of plat is. Het is puur ambachtelijk decoratiewerk. Mat Arts weet hoe een schaduw te tekenen, hoe een nieuwe muur, deur of raam oud gemaakt moet worden. Het is een vorm van magie, die bij velen de mond doet open vallen. Vakwerk in het kwadraat!

Tovenaar

Mat Arts, die onder de kunstschilders al jaren bekend is van de ‘schilderschool’ die hij samen met echtgenote Gonny runt, heeft in het toneelproject de taak van meester ‘met verve’ vervuld. Hij zette de lijnen uit, koos de kleuren en mengde als een volleerd tovenaar. Zelfs zeer geoefende gezellen zoals Trix, Gonny en Riesé volgden blindelings zijn koers, maar ook anderen zoals gastschilder Marleen Sijbers maakte Mat wegwijs in schilderland. Daarom is het voor elke bezoeker van het openluchtspel een aanrader om eens goed te kijken naar het decor.

268 views

Mede mogelijk gemaakt door steun van:

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

@2016 - 2017 by Jerommeke Online