top of page
Search
  • Writer's pictureJ. Verhoeven

Sint Anthonis heeft er een nieuw dorp bij

Het gebeurt niet elke dag dat een gemeente er een nieuw dorp bij krijgt. Toch is het in Sint Anthonis het geval, want sinds zaterdag 2 september is de peelgemeente een achtste dorp rijker. Of eigenlijk niet helemaal een dorp, maar de buurtschap Sambeek-Hoek.

Duitse borden

Wie vanuit de verschillende richtingen Sambeek-Hoek nadert en doorkruist, stuit op opmerkelijke witte komborden met de benaming zoals die tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog werden geplaatst in de oude buurtschap. Opvallend is natuurlijk dat niet de naam van de gemeente Oploo c.a. wordt genoemd maar die van de provincie Noord-Brabant, want dat gaf de Duitsers de vrije hand voor een verdere gemeentelijke herindeling.

Ludieke blikvangers

De borden aan Den Hoek, het Rondveld en bij de Brugstraat zijn natuurlijk bedoeld als ludieke blikvangers voor het openluchtspel ‘In de schaduw van de rômfabriek’, dat in de periode 15 tot en met 24 september acht keer wordt opgevoerd op de bedrijfslocatie van de voormalige zuivelfabriek ‘De Eendracht’ aan Den Hoek. De fabriek was jarenlang de trots van de Sambeekse Hoek. En nu is het voor twee weken het centrum van wat locatietheater wordt genoemd. Burgemeestershand

De borden zijn de afgelopen weken vervaardigd door de schilderploeg van de organisatie. Er is driftig getimmerd en geschilderd onder leiding van meester schilder Mat Arts. Ook burgemeester Marleen Sijbers, die bijzonder enthousiast is over het theaterproject, hanteerde de verfkwast bij het schilderen van de fraaie komborden. Geert-Jan Jansen, voorman van de decorploeg, Gerrit van Kempen en Henny Lenkens verzorgden de plaatsing. De blikvangers blijven staan tot en met maandag 25 september.

220 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page